View Single Post
Eski 24-03-2009, 12:14   #24
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Teşekkür ederim Ali Bey.
Bitkilerin kökleri ile oynamamamın nedeni bitkilerin daha bir yıllık olmaları, birkaç kalın kökten başka kalın kök bulunmaması, ayrıca böyle bir kök budamasının varlığından haberim olmaması da en önemlisi. Teşekkür ederim bilgileriniz için.
Bitki iri bir bitki. Sanıyorum bu nedenle kök gelişimini epey ilerletmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir tanesinde kökleri birbirine dolamak şekil vermek istedim ama ince beyaz kökler hemencecik kopuveriyor. Yan kökler biraz daha kalınlaşacak ki böyle bir şey yapılsın kararına vardım. Temmuz ayında kökler biraz daha uzamış, kalınlaşmış ve elle tutulur duruma gelmiş olacak. Ben o zaman yapmayı düşünüyorum köklerde çalışmayı. Bu arada bir tane de taş üstü çalışması tabii.

Ancak merak ettiğim konu taşın büyüklüğü ne olabilir şeklinde. Bu sitede taşların 15 cm. kadar olması gerektiğini okumuştum. Acaba bu büyüklükteki taş Adenium için de geçerli midir. Bitkinin kökleri fazla kalınlaşıyor, bitki fazla büyüyor, eğer bu büyüklükte bir taş seçilirse, taş kalınlaşan köklerin içinde kaybolmaz mı.
Teşekkürler tekrar.


Düzenleyen Ali H. ALI : 25-03-2009 saat 11:07 Neden: Yukardaki mesajdan alinti gereksizdi
izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön