View Single Post
Eski 23-03-2009, 22:22   #12
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın İzzeterisen, doğrusu iyi cesaret, onsekiz saksı adeniumum var ama ben bir tanesini bile gözden çıkaramam, yani kökünü kesip bitkiyle oynayamam.
Bu konuda siz benden tecrübelisiniz, buradan mesajlarınızı takip edeceğim, dilerim amaçladığınız sonuca ulaşırsınız.

Ben Mersin'de oturmama rağmen adeniumlarım hâlâ oda içindeler, belirgin bir gelişme de yok, sizden cesaret alarak ben de balkona çıkarmaya karar verdim.
Tohum viyollerinden, karton viyollere almıştım tek tek, şimdi de viyolleri ile birlikte 11 cm. saksılara aldım, haftada iki kez sulama yapıyorum, toprak harcı, dere kumu, orkide harcı, perlit, pirinç kabuğu ve çiftlik gübresinden oluşuyor.

Sıvı gübrelemeye ne zaman geçmemi önerirsiniz, bitkilerim henüz 4,5 aylık.
Bu bitkileri aşırı gübre dayanıksız kılıyor, hasta ediyor. Benim bu bitkileri toplu olarak yetiştirdiğim saksıya su verdiğim zaman birkaç saniye içinde su altaki delikten çıkıyor. En iyi sonucu böyle elde ettim. Ne amaçla haftada iki kere suluyorsunuz anlamadım. sulamayın daha çok erken.

Bol çakıllı ,bol kumlu ,torf, biraz toprak , bulabilirseniz çam kabuğu, karışımları kullanın derim. Ben hiç pirinç kabuğu görmedim, bulamam da, kullanmadım. karışımınız iyi havalaır, süzek ama biraz gida verir cinsten olsun. ben sizin yerinizde olsam sıvı gübreler değil şerbet kullanırım veya 15.15.15. gübresinden gelişmeyi takip ederek gelişme azaldığında biraz veririm. bitki sukkulent, Gübreye çok iyi tepki veriyor ama fazlasına gerek yok sanıyorum.

Nedense Sn. Mine Pakkaner hiç bu sayfaları okumuyor.Yardıma ihtiyacımız var.
Adenium sayfasında yapılan bir tercümede sadece tavuk gübresinin yeterli olduğu sanılıyordu.
siz de benim gibi sabırsız birisiniz galiba . istiyorsunuz ki bitkiniz bir yılda dev gibi olsun

Çıkarın artık dışarı bitkilerinizi, benimkiler epeyden beri dışarda . Sizin ikliminiz bizden daha sıcak,ama güneşe alıştırarak. Size bir kopya : Ben güneşe alıştırırken üzerlerine 4-5 gün pamuklu cibinlik bezi geriyor, sonra kaldırıyordum . Hiç bir şey olmuyordu.

Şunu da belirtmek istiyorum. Benim bir saksım serada idi , ki içerisinde 20 kadar Adenium sp. var idi, gelişmeleri çok kötü idi. Evde gece içeri, gündüz dışarı aldığım bitkiler burada resimlediğim bitkiler, seradakiler hala sırıtıp duruyorlar orada, su da vermiyorum neredeyse bir aydan beri.
Kolay gelsin. bir yardımım olursa seve seve.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön