View Single Post
Eski 23-03-2009, 21:07   #348
kaju
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Sayın kaktüs acaba hangi marka kuru mama kullnıyorsunuz? ben ilk başta royal ve hills alıyordum ama bu markaların yurt dışında en ucuz mamalar olduğunu türkiyede çok yüksek fiyatlarla satıldığını öğrendim. Şu an acana marka (acana iki kalitesi olan bir mama ben birinci olanını alıyorum) bir de eagle pack mama aldım. Ama eagle pack çok küçük taneli köpeğim yerken zorlanıyor. Sanırım acanaya devam edicem. Sizin öneriniz nedir?

Bir sitede süt ve süt ürünlerinin özellikle yavru köpeklere zararlı olduğunu okudum. İçerisinde bulunan laktoz sindirim problemimi yaratıyormuş. Ölümcül olmuyormuş. Süt ürünlerinin verilmesi kesildikten sonra düzeliyormuş ama mide sindirim fonksiyonu yavaşlıyabiliyormuş. Bu yüzden benim ufaklığa artık yoğurt vermiyorum. Belki yazın çok sıcak havalarda buzla karışık evde yapılan ayran veririm. Hazır ayranlardaki tuz oranıda köpek için zararlı olabilir.

Kuru mama bence evde yapılan yemeklerden daha ekonomik. Kemik,et, sebze... para ile alınıyor. Bunun birde pişirmesi ve temizlenmesi için harcanan enerji faturası var. 2-3 aylık bir yavruya 15 kilo mama 2 ay yetiyor. Büyük köpek için bile günlük mama maliyeti 5-6 lirayı geçmez.

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön