View Single Post
Eski 23-03-2009, 18:25   #3
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Adenium çalışmalarım

Herkese selamlarımla.

Adenium'larda yaptığım keserek köklendirme çalışmalarımı size anlatmıştım. Amacım bonsai çalışmaktı. Bu bitkilerden olumlu sonuç aldım.
Özellikle ağustos ayından itibaren kök ve gövdelerinde hızlı kalınlaşma başladı. Benim yaşadığım iklimde bitkilerde mart ayında hareket başladı. Bitkileri artık tek tek ayrı saksılarda yetiştirmem gerekiyordu. Ben öyle gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 2009 yılı onların ikinci yılları olacak . Çok hızlı gelişme bekliyorum. daha fazla dallanm, daha fazla kök gelişimi ve çiçek . Zaten supernoble concubine tomurcukta.
Ben, sizlerin yardımları ve fikirleri, önerileriyle yaptığım çalışmaları sürdürmek istiyorum. yardımcı olur fikirlerinizi, önerileriniz bana iletirseniz çok çok memnun olurum. Bitkilerim daha küçük ama internetten edindiğim bilgiler doğrultusunda bonsai yapmak için çalışmalara şimdiden başlamam gerekiyor.
Adenium da köklerin düzenlenmesi (organization) kökler kahverengileşmeden yapılması gerekiyor. Bunu arkadaşların yaptığı bir tercümeden okumuştum Adenium sayfasında.
Ben, ilk defa bitkileri tek tek saksılara aldım. Hepsi tek saksıda idi. Yaz ortasında kökler biraz daha gelişeceğinden köklerde düzenleme amacıyla tekrar saksı değiştirmeyi planladım. youtube'de böylesi bir film de var. Saksıyı döküp kökleri düzenleyip hemen yine dikiyorlar bitkiyi. Ben de öyle düşündüm.
Aşağıda bitkilerimi sırasıyla vermeye çalışacağım. Bana aklınızdan geçen her şeyi yazarsanız çok sevinirim.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön