View Single Post
Eski 01-09-2006, 09:10   #7
kurt11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-08-2006
Şehir: BİLECİK
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79
çok komik... siz hasta olunca kime danışıyorsunuz acaba? belki bir kasap dükyanına olabilir...

Zirai Mücadele konusunda danışılması gereken kurumlar Tarım il ve ilçe müdürlüklerinin Bitki Koruma Şubesi, Zirai mücadele araştırma enstitüleri, üniversitelerin Bitki Koruma Bölümleri ve serbest çalışan zirai mücadele sertifikası olan Ziraat Mühendisleridir.

Arkadaşımızın sorusuna gelince;
Şerbetçiotunda Maviküf diye tanımlanan hastalığın mücadelesi çok zor değildir. Etkili ilaçlamalar ile kolaylıkla baş edilebilir. Mesela şu anda ilk aklıma gelen ilaç Bayer firmasının ürettiği Antracol WP 70 (%70 Propineb). 100 L suya 150 g ekleyip ilaçlama yapıyorsunuz. Ancak dikkat etmeniz gereken husus, ilaçlama ile hasat arasındaki süre 35 gün olmalıdır. Aksi takdirde zehirli ürün satmış olursunuz.

Birçok üreticinin yaptığı basit hatalar yüzünden ilaçlamaların başarı düzeyi düşük olmaktadır. İlaçlamaları rüzgarsız günlerde, sabah erken saatlerde ancak bitkiler üzerindeki çiğ kalktıktan sonra, bitkilerde su stresi olmadı zamanlarda, uygun dozda ve başka hiçbir ilaç ile karıştırmadan yapınız. İlaçlamada bitkilerin tüm yeşil aksamı ıslanmalıdır. 100 L suyu bir dekara atacak şekilde traktör hızı ayarlanmalıdır. Bu kalibrasyon yapılmazsa ilaçlama başarısı düşük olabilir.
hocam emeğin için sağol....bütün görevli arkadaşlar görev bilincinde olsada idi zaten bu konuları buralara taşımazdık...bilgilerin için çok teşekkür ederim..

kurt11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön