View Single Post
Eski 22-03-2009, 17:31   #28
yolac
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Istanbul & Kocaeli
Mesajlar: 446
Sevgili Nurbahar,
Kardeşim ,ben tamamen amatörce yaptıklarımı size iletmek istedim.
Ekim Kasım aylarında Yalova da Peniik-Yalova vapur iskelesi karşısında pazartesi,çarşamba,cuma kurulan pazardan aldığım zeytinleri iyice yıkadıktan sonra 10-15 gün iri tuzda bekletip acı suyunu süzüp , (bir ayda tüketebileceğiniz miktarlarda)bölüp kaplara limon,limon tuzu ,zeytinyağı,sirke (miktarı tamamen size kalmış) ekleyip;afiyetle yiyiniz.Bana dua edersiniz.Ben bunları yaptım.Gördüm ki bu güne kadar İstanbul dan satınaldığım en pahalı zeytinden de daha üstün olup, temizlik gibi vasıflar bakımından gönül rahatlığıyla yemek mümkünmüş.
Afiyet olsun.

yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön