View Single Post
Eski 21-03-2009, 18:14   #13
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın Yağcı,

Zeytini evde yapmak ile zeytin meselesi çözülemiyor.

Evde yapılan zeytin miktar olarak yeterli olamıyor nedense. Hele zeytin güzel olmuş ise en çok gideceği süre 2 ay. Evde yapılan bitince sorun başlıyor ve burada konu edilen husus önem kazanıyor. Zeytini nerden alalım...

Ben bu eksikliği daha çok pazarlardan güvendiğim köylülerden almak sureti ile çözmeye çalıştım hep. Ancak bu yıl kemeraltında yıllardır zeytin satan ama bir kere dahi alışveriş etmediğim bir zeytincide bir zeytin bana " al beni dene " dedi önünden geçerken. Fiatı da şahaserdi. 5 tl. kilogramı. Biz ekşi zeytin sevmiyoruz. Bu zeytin dilme, tuzsuz ve ekşisiz idi üstelik. Ve de lezzetli.

Uzun bir süredir aynı zeytinden alıyorum ancak bir parti bir diğerini tutmuyor. Geçende hanım bu zeytini makina yağında bekletiyorlar galiba fiatı da ondan düşük dedi tabii hepsi çöp oldu. Bu gün gene uğradım ve korkarak yarım kilo aldım hanım daha görmeden soguk suda iyice yıkadım. Zeytin o kadar lezzetliki onu yemekten, yemek yemez oldum.

Diyeceğim; çevremizde mutlaka iyi zeytin var ama mesele onu bulabilmek.

Torbalının üstünde Dağteke köyü vardır. Bu köyün suyu böbrektaşı döktürür diye ünlenmiştir ve köy meydanında sudan bidon ile almaya gelenlere köylü ürettiklerini satar. Yolu düşen olsada orada satılan zeytinlerden alsa.
Çok lezzetli ve güzel zeytin yapar bu köy ahalisi.
Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön