View Single Post
Eski 20-03-2009, 09:55   #7
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Güvercin gübresinin ihtimarı

Önce hepinize günaydın diyerek güvercin gübresi konularına faydalı olabilmek için yorumlarımı sunmak isterim.
Gübre diye tabir ettiğimiz bitki besin maddelerin den hayvan dışkılarının vede diğer atıklarının bitkilerce alınabilecek forma girmesi, yani zararlı olmadan alınabilmesi için mikro organizmal faaliyeti görmesi gerekmektedir dışkılar genellikle azot ağırlıklı olduğundan dışardan kuru olarak karbon malzeme eklenmesi ile C/N oranında denge sağlanır bu dengede mikro organizmal faaliyete hava sirküleside girerse gerekli ortam da mikro organizmal faaliyet hızlanır.Sonuçta bu işlem mikro canlar tarafından öğütülür bitkiler tarafından kullanılabilcek boyuta indirgenir.

Sizilerin sorularınız da cevap verecek olursam Sayın dostça arkadaşımın sorusunda toz olarak vermek düşüncesine verilecek cevap sonuçta güvercin dışkısı azot ağırlıklı malzeme olduğundan su gördüğünde üre ve nitrata dönüşecek bunun ölçüsünü sağlayabilirse uygulamadında sakınca yok.
Bitkiler azotu çiçeklenme döneminde daha çok almak isterler. Gazi0625 arkadaşımın sorusuna gelince gübrede yanma olyının hızı Malzemenin c/n oranın ph ı ve hava sirkilasyonuna bağlı olarak işlem görür. Sayın osmann arkadaşımızın sorusuda diğer arkadaşlarımın soruları içinde aynen mütela edilebilir. ssndrgl arkadaşımın sorusunda unutulan şu gerçek saklı ağzı kapalı pet şişe içine yapılan malzemede hata olayını açıkamak gerekirse malzemeye katılan su üre ve nitratı artırdığından içinde oluşuma ters olarak fazla gelen üre ve nitratın mikro organizmaların yıkımına sebeb olarak organik hücresel ölümlerde meydana gelen kokuşma meydana geldi.Hepinize sorularınız için teşekkür eder faydalı olabildiysem kendimi mutlu addederim. hepinize saygılar

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön