Nevsune Teyze, bu bitki tadı için değil, şifasının bol olması sebebiyle tüketiliyor. Bende tıpkı senin gibi beğenmiyorum, ama bunu ekmek arasına koyup öyle bir yiyorlarki sanki hiç anason tadı yokmuş gibi, bende hayret ediyorum. Nefes açtığıda bir gerçek. Turşulara gelince, genelde seri olarak üretilen turşuya, tarhun koymazlar, kişiler evlerde kendilerinin yiyeceği turşuya katıyorlar bu bitkiyi, nedeni ise, turşuya sarı bir renk vermesi. Ama öyle çok fazla değil, 5 kiloluk bir bidona, 9-10 dal kadar bir şey katılıyor. Salataya konulmazmı demişsin, benim bir teyzem var, onun yaptığı salatayı yerken, salatanın tadından ziyade, bu neydi diye düşünür dururuz. O eline geçen herşeyi katıyor salatasına, buna tarhunda dahil ve çok farklı lezzetlerde salatası oluyor