View Single Post
Eski 18-03-2009, 15:55   #337
TuruncuHis
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Sevgili berduray,

*köpeğinizi bahçede besleyecekseniz riski azaltmak adına kuru mama iyi bir tercih. Fakat market mamalarını tavsiye etmem. Kuru mamalarda protein, yağ, karbonhidrat, tuz ve mineral dengesi idealdir. Evde hazırlanan yemeklerde bu dengeyi tutturamayız.
*Köpeğiniz kemik, et yemeye alışırsa, bahçeye atılan ya da sokakta gördüğü her eti yiyecektir, sürekli dilencilik yapacaktır, başka gıdaları yemek istemeyecektir. Tek yönlü beslenme sağlığı için olumsuzdur.
*Yemek saatlerini ve yemek kabul edeceği eli öğretmeye çalışın. Bu zehirli et ya da zararlı yiyecek yemesini önlemek içindir.
*Kuru mama tabağında bir süre beklese de bozulmayacak, bakteri üretmeyecektir. Bu nedenle de avantajlıdır.
*Eğer başta evde yemek yaparsanız, kuru mamaya geçişiniz çok zor olur. Kararı şimdiden verirseniz sonrası için kolaylık olur. Yemeğinin olmadığı birgün aç kalıyor başka şey yemek istemediği için.

Ben yıllarca evde, bezelye, havuç, patates, pirinç, makarna, az zeytinyağı, tuz, et karışımı haşlama yemek yaptım köpeğime. Yaşlanınca idrar yolları enfeksiyonu oldu ve sadece diyet mamalarla önüne geçebildim.
Market mamalarını hiç kaldırmadı midesi. Ev yemeği yiyince de idrar PH'ı değişiyor.
Yani eninde sonunda kuru mamaya döneceksiniz. Kararı size en uygun görünenden yana kullanmanız en doğrusu.
Bu işte de bir sürü farklı yaklaşım var. Tek doğru budur diye birşey yok fikrimce; avantaj ve dezavantajlar listesine göre karar vermelisiniz. Köpekle yaşamak keyiftir, yüke çevirmeye gerek yok.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön