TARHANA YAPIMI
Tarhananın Hazırlanışı:Buğday özel olarak değirmende öğütülür. Bu öğütmeden göce denilen iri parçacıklı bölüm ile un elde edilir. Elekle birbirinden ayrılan göce ile un hafif rüzgarda savrulur, kepeğinden ayrılır.
Tarhana pilavı:Göce, pilav şeklinde pişirilir. İçine dorak otu konur, değişik bir tat ve koku alması sağlanır. Üzerinden yağlanarak naneli ayran ile yenir.
Tarhana çorbası için tarhana hazırlama:Öğütülen buğdayın unlu bölümü ayran ile hamur haline getirilir. Hamurun içine domates, nohut, yoğurt, boy otu, nane, dorak otu, kırmızı etli biber ve tuz konularak güzelce karıştırılır, yoğrulur. Koyu bir bulamaç elde edilince bir bez torbaya doldurulur.
Hazırlanan karışım bez torbada 3 hafta kadar bekletilir. Bu beklemede tarhana biraz sertleşmiş, mayalanmıştır. Üçüncü haftanın sonunda tarhana çıkarılır, bezlere serilir, kurutulur. Kuruyan tarhana elle övelenir un haline getirilir. Kışlık tarhana hazırlanmıştır.
http://bucakhem.meb.gov.tr/bucak.htm