Konu: Meyvelitepe
View Single Post
Eski 17-03-2009, 18:22   #23
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Şehirden kaçmak isteyenler Sn. MeyveliTepenin blogunu ve forumdaki yazılarını okumasınlar derim.

http://meyvelitepe.typepad.com

Yazılar; dozunu artıran bir kışkırtıcılıkta devam ediyor

Tüm bunların yanında işin içine sofizm-zen-mevlevi düşün yazıları da girmeye başladı ki bu benim gibi insanlar için çok daha kötü oldu.

Aklıma takılı kalan husus ise; bu tür kaçış-arayışın hep tek başına ya da çekirdek aile ile olmak zorunda mı olması.

"Kardeş kardeşle bile ortaklık yapamaz" klişelerinin egemenleştiği bu zamanlarda 10-15 kişi veya 5-6 kişi hiç mi ortak payda da buluşamayacak?
Sn.Denizakvaryumu, teşekkür ederim. Doğrusu kışkırtmaya devam edeceğiz

Şehirden kaçışın elbette bireysel ya da çekirdek aile ile yapılması zorunluluğu yok. Bir grup olarak yapabilmek tabii ki çok daha güzel olurdu. Bunları çok düşünmüş ve duymuşsunuzdur zaten. Ancak bir grupla, ortak bir paydada yapılacak kaçış planında işin sosyal yanı ağır basmaya başlar kanımca. Bu da esas kaçış amacını zaman zaman zorlayabilir.

Ortak paydayı bulmanın zor olmayacağına inanıyorum. Ancak ortak payda nereye kadar yeterli olacak, hangi noktadan itibaren ortak olan paydanın çıtasının yükselme gereksinimi duyulacak ve bu andan itibaren ortak olmasını umduğunuz ve beklediğiniz şeyler hala ortak olacak mı? Velhasıl, kolay değil. Fakat bu konuda sizin bilinçli olarak ısrarcı olduğunuzu biliyorum. Umarım her şey gönlünüzdeki gibi olur.

En kötü ihtimalle şöyle de düşünebilirsiniz. Kaçtığınız, ya da kaçmayı planladığınız yerde de bir grup oluşturabilirsiniz. Bizim Meyvelitepe'de çok güzel, candan, pek çok şey paylaştığımız komşularımız var artık. En basitinden şöyle söyliyeyim. Meyvelitepe'de bulunduğumuz sürede günde en az iki misafirimiz garanti Öte yandan, çok farklı kültür, eğitim süreçlerinden geçmiş insanların ortak paydada buluşması da oldukça heyecan verici olabiliyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön