View Single Post
Eski 17-03-2009, 13:59   #1
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Kabuklu ceviz alırken nelere dikkat edelim?

İç ceviz için kadar çok şey yazıldı, söylendi ki uzun zamandır kabuklu alıyoruz. Kabuklu alınan cevizler için de yine o kadar şey duyduk ki, onu da emin olmadan alıyoruz.

Ceviz kurutulmadan sert kabuk üzerinde kalan, kararan tabaka yıkanırmış. Bu yıkama işlemlerinin çamaşır suyu gibi zararlı maddelerle de yapıldığı söyleniyor.

Alırken kabuğun çok çok temiz olmamasına dikkat ediyorum. Geçenlerde üzerinde beyaz beyaz un gibi kalıntılar görünce satıcıya sordum, böceklenmeye karşı kireçli suyla yıkandığını söyledi, mantıklı geldi.

En son bir yakınımızın getirdiği, tadı ve cinsi güzel, kabuğu fazlasıyla temiz cevizleri yerken arada tuz tadı aldık, kabuğunun üzerinde parlaklıklar vardı. Deniz suyu ile mi yıkama yapıldı acaba diye düşündüm; en inanmak istediğim bu çünkü. Yoksa başka bir kimyasal kullanılabilir mi?

Ticari amaçla yetiştirilen cevizlerde, satış öncesi ne gibi işlemler yapılıyor? Alırken nelere dikkat edelim? Bilenler paylaşabilirler mi? Çocuklara yararı olacak diye zarar vermeyeyim, zaten zorla yediriyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön