View Single Post
Eski 15-03-2009, 20:26   #12
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Solucan gübresi üretmenin kiriterleri

Solucanlarla kompost yapmanın bilincine ererek yorumlarıyla konunun gelişmesine katkı sağlayan buraya gelerek bu konuda yanlız olmadığımı bana onur, konuyada canlılık kazandırdınız hepinize minnet dolu şükranlarımı sunarım arkadaşlar.

Sercan1969 arkadaş hele senin gibi bitki besleme konularıyla kariyer yapmış bir uzmanın konuya intibakı büyük nimet sayılır.Hepiniz hoş geldiniz.

Solucanları tanıma konusunda eksiklerimizi bu forumda yazarak gidereceğimize inanıyorum solucanlarla gübre yapacağımız atık miktarlarına,bu gübreden ne kadar ihtiyacımız olacak, bu kıriterleri bildiğimiz takdirde mevcut solucanların ne kadarı hangi şartlarda bize gübre üretme konusudaki açmazları ortaya koyacaktır.

Atıklarımızın çokluğu bunları işliyecek (yiyerek tüketme) obur solucanları vede bu atıkların fermantasyon olayında oluşan ısı ve asit'e dayanan toprak solucanların'dan başka özelliğe sahip kırmızı solucanlar (bunları kızgın gübrelerde,at gübresinde) bulmak kabil bize düşen bulduklarımızı üretme yolu ile bakıp beslememiz gerekiyor.

İhtiyacımıza cevap verecek gübrenin hesabında atıkların elde edilmesi kalıyor,daha sonrada üretim aşamasın da mekanların ortaya konarak gübrenin üretmine geçilebilır.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön