View Single Post
Eski 14-03-2009, 22:53   #1
ismet şenad
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-10-2008
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 186
Ters lale (Fritillaria İmperialis Rubra Maxima) tohumdan üretim

Ters lalenin tohumdan üretilmesi:

Araştırma yapıldığı zaman ters lalenin çoğaltılması: Tohum, yavru soğan, çapraz kesim, dilimlere ayırma yöntemi ile yapılıyor.Tohumdan üretimde çiçeklenme yaklaşık 4-5 yıl, diğer yöntemlerde 3 yıl gibi bir zaman sürüyor. Bu işin ticaretini yapanlar tohumdan üretim yöntemini kullanıyorlar.


Biz bu forumda tohumdan üretim yöntemini uygulayıp,deneme ve uygulama yöntemlerini beraberce katılım yaparak forumda bilgi ve becerilerimizi paylaşacağız.Bilgi almak için foruma giren arkadaşları da bilgilendirmeğe çalışacağız.

Yapacağımız çimlendirmede ekeceğimiz tohumların sayısına göre bir saks,viyol veya kasaya torf,humus karışımı doldurulur (sadece torf da olabilir). 2-2,5 cm arayla ortama serpilir üzerinide 2cm kalınlığında torfla kapatıp nemli olacak şekilde sularız. Tohumlar genelde ılık sera ortamlarında daha randımanlı çimlenme yaptıkları için ılık ortamda bulundurmalıyız. Bu şekilde çimlenmeyi hızlandırıp çimlenme yüzdesini artırabiliriz. Normalde bahçe ortamında da çimlenirler.

Ters lale tohumu paylaştığımız arkadaşlar tohumları toprakla buluşturup, bilgi ve tecrübelerimizi burada paylaşalım.Hepimize kolay gelsin.


Kasım ayı sonlarında ekip, bahçede mart başında çimlenen tohumlar:

Eklenen Resimler
     
ismet şenad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön