View Single Post
Eski 13-03-2009, 21:45   #6
hassoman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Çiğdemlerin meyve kısmı, tencere içerisinde sütle birlikte kaynatılır.....
Çiğdemlerin meyvaları yoktur. Sanırım siz başka bir bitkiyle karıştırdınız. Çiğdemlerin soğanları vardır. Bu tarifiniz bazı yanlış anlaşılmalara meydan verdiği için düzeltme gereği duydum.

herbaryum'un da belirtiği gibi çiğdemin pek çok türünün tohum ve soğanları zehirlidir. Çünkü çeşitli alkaloitleri içerirler. Bu alkaloitlerden örneğin kolşisin romatizma, kanser, damla (gut) başta olmak üzere bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyormuş.

Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı olan safran gibi belki bir gün yemek yapımında (çorba, pilav, sütlaç vs) kullanılması için de bir kültür türü geliştirilerek tarımı yapılabilir.
Neden olmasın?
Ama hangi amaçla lursa olsun doğadan toplamaya hayır...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön