View Single Post
Eski 13-03-2009, 17:15   #61
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Acıkalı Yumurta.

Öncelikle Acıka'yı açıklamak gerekecek zannedersem. Acıka Kafkasyadan göçen Abhaz, çerkezlerin kullandığı bir tür çemene benzer malzeme.

İçerisin de: Pul biber, karabiber, kimyon, ceviz, biber salçası, kişniş, aruhana, ajubra, sarımsak karışımlarının bulunduğu çemene benzer ancak bizim için acıka, acuka, pırpılcıka, biberli tuz diye bilinir.

Öncelikle Acıka'yı Bir tatlı kaşığı kadar alıp bir kasenin içerisine koyuyorsunuz. Üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip su ve acıka yı birbiriyle katıştırıyorsunuz. Sulandırılmış acıkanın üzerine 3 yumurta kırıp iyice karıştırıyorsunuz birbiriyle bütünleşen karışımı teflon tavada kızmış olarak bekleyen tereyağın üzerine döküyoruz, iyice pişirdikten sonra yanına bir kupa çay alıp afiyetle yiyorsunuz.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön