View Single Post
Eski 12-03-2009, 21:01   #71
kaktüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2007
Şehir: Istanbul/Syndey
Mesajlar: 1,003
Benim de saksıda dikili lalelerim, sümbüllerim, çiğdemlerim, nergislerim var. Sümbüllerim 1 ay önce açtı, artık çiçeklerini kestim vazomu süslüyorlar hala.. (1 aydır çiçekleri duruyor ) Nergislerimin hepsi açmadı, sıra sıra açıyorlar açmaya devam ediyorlar. Çiğdemler de öyle.. Laleler ise henüz beklemede. Tomurcuklarını bile göstermediler daha, ama gelişimleri güzel gidiyor.

Sümbüllerim geçen sene de vardı. Düzgün sulandığı takdirde toprağın koruyucu ve "daha doğal" olduğunu düşünüyorum. Topraktan çıkarmadım ama yeşil yaprakları kuruyunca sulamayı kestim ve serin bir yere kaldırdım. Bu sene kasımda yeni sümbül soğanları ekleyerek kasımda sulamaya başladım.. Bu sene diğerleri için de aynısını yapmayı düşünüyorum. (Yani yeşil yaprakları bitince sulamayı kesip kaldırmak) Eğer bu şekilde yaparsam, gene de soğanlarını sökmem gerekir mi? (Laleleri mesela?) Ve eğer sökülmeyecekse, fungusit uygulaması gerekir mi? Gerekirse nasıl yapacağım... Sulandırıp toprağa vermek yoluyla mı?

Bu sene frezya soğanları aldım. Yazlık soğanları da deneyeceğim.. Frezyayı da topraktan çıkarmak şart mı yoksa onda da benzer şekilde sulamayı kesmek sureti ile muhafaza etme şansı var mı?

Bir sorum daha olacak. Soğanlı bitkiler insanda bir tutku gibi. Çeşitleri arttırmak istiyor insan. Bu sene bulabilirsem (umarım bulurum) safran ve kardelen soğanları da katmak istiyorum aileye. Diğer başlıklarda da sordum gerçi ama bulabileceğim yerler konusunda öneriniz olabilir mi?

Teşekkürler.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön