View Single Post
Eski 12-03-2009, 20:09   #17
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Fıstık çamı öyle bir arazide ekonomik olmayabilir en azından 10-12 yıl meyve verecek diye başını beklemek anlamsız. Gerçi Bergama'lılar tarla ziraatini bırakmışlar tarlalarına fıstık çamı ekip başını bekliyorlar ama daha ziyade fıstık çamını verimsiz ve tarım arazisi özelliğini yitirmiş verimsiz **** orman vasıflı topraklara dkmek gerek diye düşünüyorum.


5 dk arazide ahududu böğürtlen yoğun mesainiz varsa (1*1 mesefalerle dikilir) 5000 adet bitki için yoğun bir mesai demek, oldu da satamadınız büyük bir sıkıntı.

Ben olsam alanı bölerim kısmi olarak dikim yapıp yabani badem, gief677 şeftali anacı, kuş kirazı, sarı mahlep, kurağa dayanıklı kök anaçları tohum parseli kurarım. Elde edeceğim tohumlar hem memlekette aranıpta bulunmayan matertyaller hemde yabani yetiştireceğinizden size çokta aşırı masraf çıkartmayacak gelir getirici unsurlar olurdu.


Ülkemizde birde sorunlardan bir tanesi ağaç **** bitki damızlık parselleri örneğin ben şu an Acer palmatum blood good aşı kalemi arıyorum ama yok. Mesela Amerikan cevizleri aşı kalemleri yok, mesela kırmızı yapraklı gülibrişim aşı kalemi yok, mesela kırmızı yapraklı erguvan aşı kalemi yok. Kısaca memleketin damızlık parsellerine ihtiyacı var. 2*1 m mesafede kıymetli bitkilerde damızlık parseleriyle 2500 adet bitki damızlık oluşturur hem memleket kazanır hemde siz.


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 12-03-2009 saat 22:12
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön