View Single Post
Eski 11-04-2005, 16:56   #1
aybala
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Ağac dikene indirimli su!

Son yıllarda çölleşmeyle yüz yüze kalan Konya'da bir nebze de olsa yeşilin artması için ağaç yetiştiren vatandaşlara indirimli su verilmeye başlandı.

Konya'da çölleşmeyi önlemek için büyük bir kampanya başlatıldı.

Bahçesinde her 5.5 metrekare alanda bir ağacı bulunan gayri menkullere indirimli su veriliyor. Konya Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (KOSKİ) Yafes Yüzügüldü, 2001 yılında 31 trilyon 200 milyar liralık bütçenin 18 trilyon lirasının yatırıma ayrıldığını söyledi. Önceki yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle su kesintilerinin arttığını ve bunu önlemek amacıyla çalışmalara hız verdiklerini belirten Yüzügüldü, 'Konyalılar'a kullanma suyu, sulama suyu ve tatlı su şebekesi olmak üzere 3 ayrı şekilde su ulaştırıyoruz' dedi.

Çölleşmeye karşı önlem
Konya ve Türkiye'nin önemli sorunu olan çölleşmeye karşı da önlemler alma yönünde büyük çaba harcadıklarını ifade eden Yafes Yüzügüldü, şunları kaydetti:
'Sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarına katılarak, bir çok yerde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Yeşili korumak için, 5.5 metrekarede bir ağaç bulunan gayrimenkullere indirimli su veriyoruz. Böylece, Konyalı hem yeşille gelen temiz bir havanın sahibi olacak hem de suya daha az para ödeyecek.

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/...canadolu4.html

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön