View Single Post
Eski 17-06-2005, 15:06   #1
backyard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Adıyaman'da orman yangını önlemi

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü, 2005 yılı orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında, orman köylülerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledi.

ADIYAMAN - Müdürlük, yangınla mücadelede iki kişilik motorize devriye birliği ve 12 kişilik yangın ilk müdahale ekibi ile çalışma yürütecek.

Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını riskinin bulunduğu yerlerden olan Adıyaman'da, Orman İşletme Müdürlüğü, yangınla mücadele için bir dizi çalışma başlattı. Orman köylülerine yönelik bilgilendirme çalışması başlatan Müdürlük, köylüleri yangınların önlenmesi konusunda bilgilendiriyor.

Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, Adıyaman'da 2004 yılında 6 orman yangını meydana geldiğine dikkat çekerek, 2005 yılında orman yangınlarını engellemek için ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

Evrin,"Müdürlük olarak, jandarma ve itfaiye başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların ciddi katkılarıyla ilimizde sahip olduğumuz orman sahalarını yangınlardan korumak için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda, Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan araçlar ile orman sahalarında bulunan 61 kilometrelik yangın emniyet yollarının bakım ve onarımı gerçekleştirildi.

12 kişiden oluşan yangın ilk müdahale ekibimiz bir arazözle 24 saat hizmet veriyor. Ayrıca Atatürk Barajı Karabağ yangın gözetleme kulesi faaliyete geçirildi. Bu kulede iki personelimiz sürekli gözetleme yaparak çevreyi kontrol altında bulunduruyor. Orman köylerinde yangına karşı bilgilendirme toplantılarında özellikle çobanlara ve anız yakma işlemi yapan çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Orman sahalarının bakımı ve yangına karşı önlem amaçlı olarak 1040 hektarlık sahada sıklık bakımı çalışması yapıldı"dedi.

Geçen yıl, 7 dönüm alanın yangınlardan zarar gördüğünü anlatan Evrin, "İlimizde ekiplerimizin ve özellikle Jandarma ile itfaiyenin katkısı ve halkımızın bu konuda duyarlılığı neticesinde orman alanlarımızda çok fazla orman yangını meydan gelmiyor. İlimizde meydana gelen yangınların büyük çoğunluğu da anız yakmalar ve çoban ateşinden kaynaklanıyor.

Sahip olduğumuz az sayıdaki orman alanları ile ağaçlandırma sahalarının korunması için orman yangınlarına ilk müdahale çok önemlidir. Bu açıdan vatandaşlarımız ormanlık alanlarda gördükleri duman ve ateşleri kısa zaman içinde *** 177 Orman Yangın ihbar hattına kısa bir süre içinde bildirmelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

Tayfun Binzet

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön