View Single Post
Eski 03-10-2005, 10:35   #1
backyard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Ağaçlara Doğru!

Ağaç Evlerin Çağdaş Yorumları
Ağaç evler gün geçtikçe gelişiyorlar; tasarım ve yenilik manasında ödüller kazanmaya da başladılar. Eğer ağaç ev fikri aklınızda İsviçreli Robinson Ailesi'nin imajını oluştuyorsa o zaman kendinizi aşağıdaki yeniden yorumlamalara hazırlayın.

2003 yılında Lukasz Kos, ardından da Toronto Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Bölümü'nün yüksek lisans öğrencileri Muskoka isimli ağaçları tırmanan ve ışığı çekirdeğe kadar sokan strüktürleri ile OAA Ödülü'nü aldılar.



Daha yakın bir zamanda jls Design'dan Joel Sherman bir konut projesi olan ve dahiyane mühendislik çözümleri içeren Çelik Ağaç Ev projesi ile AIA Ödülü'nü kazandı. Akabinde bir başka ağaç ev de Marcio Kogan'dan geldi. Kogan'ın Araras'ta yaptığı, gölgeliğe inşa ettiği ve ağaçların çatıyı deldiği BR Evi, ağaçevlere verilebileeck en iyi örneklerden.

Öyle gözüküyor ki bu fikirler ekolojide bırakılan izleri azaltmaktan çok çocukluktan kalan bir hatıra olan ve kent yaşamında talep edilmeyen ağaç evin kendisi ile ilgili. Daha ormanlık bir alanda, büyük bir ölçekte tekrar hayata getirilen bu ağaç evler kendi tiplerinin en iyi örnekleri. Ve hiç şüphe yok ki evlerin sahipleri de ormanın en popüler çocukları olacak.



Kaynak: land+living
Çeviren: Gülin Şenol - Arkitera.com


Kaynak: http://www.arkitera.com

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön