View Single Post
Eski 14-11-2005, 02:32   #1
aybala
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Ağaçlar Cin Deresi'ne

İstiklal'e konsol çiçekler geliyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi`ndeki 400 ağacın, yaya ve araç sirkülasyonunu engellediği ve caddenin konseptinde olmadığı için kaldırılacağını belirterek, kökleri bordür taşları ve ferforjeleri tahrip eden bu ağaçların Cin Deresi Parkı`na dikileceğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı`ndan yapılan açıklamada, İstiklal Caddesi`nin yeşil kalması için konsol çiçeklikler hazırlatıldığı ve daha güzel bir İstiklal Caddesi, daha güzel bir Beyoğlu için hazırlanan bu konsol çiçeklerin Avrupa`nın köklü kentlerindeki görünümü İstanbul`a taşıyacağı belirtildi.

Açıklamada, Ramazan Bayramı öncesinde başlatılan çalışmaların bölgede TEDAŞ tarafından sürdürülen altyapı çalışmalarının sonuçlanmasından sonra 60 gün içinde bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.

İstiklal Caddesi`nin her geçen gün daha kalabalık nüfusa hizmet vermesinden dolayı oluşan sıkıntıları gidermek amacıyla başlatılan proje öncesinde sivil toplum kuruluşları ve bölge esnafının da görüşlerinin alındığı anlatılan açıklamada, 11 Mayıs 2005 tarihinde sivil toplum kuruluşları ve esnafla yapılan görüşmelerin ardından projeye son şeklin verildiği bildirildi.

Kaynak: www.digimedya.com

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön