View Single Post
Eski 26-08-2006, 18:23   #3
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Gazetecilerden al haberi.
ancak bu habere de ben gülerim. öncelikle dionaea ki burda venüs sinek kapanı olarak anılmış kısaca VFT diyetim. değil yaz bitene dek tam üç yaz bitmesi gerek olgun bir bitki olması için. Banu hnm. isterse yatağının dört bir tarafını çepe çevre sinek yiyen etobur bitkilerle donatsın ama ne yazık ki ertesi sabahı yinede puantiyeli uyanıcaktır yatağından hatta yatağının etrafında nepenthes sarr.purpurea var ise de bir kaç gün içinde bu puantiyelerinde bir de artış gözlemlerse hiç şaşmasın.
Neden mi? nedeni basit sivrisinek hiçbirzaman diğer sinekler ve arılar gibi güzel çiçek şeker bal kokusuna gitmez sadece insan veya hayvan teninden salgılanan kan olduğunu belirtier kokulara yönelir. Kaldı ki dediğimiz gibi nepenthes vede sar. purpurea gibi torbalarında havuz gibi su veya sıvı olan bitkilerin torbalarında da sivrisinek larvaları gelişme gösterdiği bilinir. bazı miadı dolmuş torbaların sıvıları sivirisneklerin oluşumuna güzel bir yerdir.
Zaten neden dir bilmem kime ne faydası vardır (bir tek haberi yazan sensasyon haberi ile gündeme düşmeyi uman gözümde komik haberciler hariç) bu etobur bitkileri böylesine canavarlaştırmanın kime ne faydası olacak.
Tabii ki sonradan burda bana bu bitkiden eve alıcam ama küçük çocuk var elini parmağını koparırı mı ?gibilerinden sorular gelir.
Ben burdan "fact"leri yazayım ancak bu yazıma da ne tepki gelir bilmem? en azından Banu hanım gibi hevesli değil heves kırıcı bir şekilde okunacaktır korkarım nedense okuyucunun da beklentisi bu tür canavarlaşmış bir bitki arayışından yana olsa gerek. Sivrisinekle savaşda yine tabiat ana bizi yalnız tek başımıza bıraktı desenize
Eh canım Banu hanım sizde bayansınız sonuçda sivrisinek de bir anne olmak adına yavrularını oluşturacak protein peşinde sizi zevkine sokmuyor ki nede kanınızla midesini doyurmak niyetinde sadece ve sadece varsa kanınızdaki proteinlerden kendi yavrularını oluşturacak protein yapı taşlarını toplamaktır niyeti.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön