View Single Post
Eski 26-08-2006, 01:27   #5
Karga
n/a
 
Giriş Tarihi: 08-08-2006
Şehir: -
Mesajlar: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CaN_BaKıR
Karınca kolonisi için önemli olan kraliçe karıncadır... Benim doğadan almış olduğum karıncalar tamamen tesadüfen olmuştu. Aldığım kayanın içerisi karınca yuvasıymış. Yuvayı alıp teraryuma koymuş oldum yani...

Tavsiyemde bu yöndedir. Karınca yuvasını toprağa yaptıysa ve o yuvadan kraliçeyi almak demek yuvayı bozmak demektir. Dolayısı ile kraliçe + mümkün olduğu kadar erkek karınca toplanarak teraryuma getirilmesi gerekir. Fakat kalan karıncalar ölecektir.
Aslında kraliçeyi ve karınca yuvasını bulmak kolay; lakin, karınca yuvasını dağıtmamak için, size sordum.

Karıncalar oğul verdiklerinde, kanatlanıp uçan karıncalar birer kraliçe oluyordu değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Karıncaların oğul verme zamanını bilsem, gider bir yuvanın başına çöreklenirim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CaN_BaKıR
Bu nedenle en güzeli sabretmek ve bir gün karşımıza çıkacak taş karınca yuvasını alıp eve getirmektir. Ben doğa gezilerimde çok görüyorum böyle taş içinde karınca yuvaları. Şuan bendeki koloni teraryumu terk ettiler. Tekrar görürsem almayı planlıyorum böyle bir yuvayı
Hocam, sizin yaşadığınız yer ve gördüğünüz doğa ile buraların doğası pek uyuşmuyor. Bir kaç ay sonra kış geliyor. Yani, sabrederken imamın kayığına binmiş olmayalım.

Ayrıca,

Benim beslemek istediğim karıncalar şöyle güçlü - kuvvetli olmalı ki, ihtiyaç dahilinde beş - on tanesini bir araya getirip, binek hayvanı olarak kullanayım:


Şaka bir yana, beslemek istediğim karınca cinsi ki, sanırım literatürde '' Büyük Kafalı Karınca '' olarak geçiyor:

Malum, sol taraftaki asker karınca ve dolayısıyla kafası ve bedeni büyük. Lakin, sağ taraftaki de pek küçük sayılmaz hani.

Saygılarımla...

Karga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön