View Single Post
Eski 08-03-2009, 16:08   #9
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkunkırcı Mesajı Göster
Yaklaşık iki hafta önce ektiğim iki tohumdan birisi bu sabah kendini gösterdi. Bakımı hakkında çok fazla bilgim yok. Bilen arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
Sayın orkunkırcı;
Abutilon bir seneden beri benim gözde çalılarımdan. Çok araştırdım. Özellikle sıcaklık isteği konusunu. Çünkü benim Abutilon'um, Samsun-Çarşamba-Kızılot köyü'ndeki yazlık bahçemde. Burada kışları en düşük sıcaklık bazı yıllar -7 dereceye kadar düşebiliyor. Bu sene -5' i gördü.
Sonbaharda diktiğim Abutilon' um aslanlar gibi. Bu demektir ki -5 dereceye dayanabiliyor. Yalnız bahçenin kuzeyi korunaklı, güneye bakan bir cephesine dikmiştim. Zaten bazı kaynaklar; -5-7, bazılarıda 0 dereceye kadar dayanır diyordu. Demekki birincisi doğru.
Zaten, bu çiçek komşu apartmanın bahçesinde dikkatimi çekmişti ilk kez. İstanbul' da da kışlar çok ta ılık değildir. Herne kadar bu sene doğru dürüst kar bile yağmadıysa da çoğunlukla sıcaklıklar kışın -7-8 derecelere bile düşebiliyor.Yani İncirliova için iklim sorunu yok!
Gelelim diğer özelliklerine..
Fazla bir bakım gerekmiyor. Sadece kışın kuru dalların alınması ve şekil verme açısından yüzeysel bir budama gerekiyor.
Yarı gölge yerleri seviyor. Aşırı olmamak kaydıyla suyu seviyor.
Çok hızlı büyüyor. Sanırım Haziran' da ilk çiçeklerini gösterir bu yıl. Bu günlerde dahi üzerinde çiçekleri var komşu apartmandakinin.
Sevgiyle kalın.Güle güle büyütün.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön