Konu: Lokma
View Single Post
Eski 07-03-2009, 22:45   #7
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Sayın seleste,
Cok eskilerden gelen bir lezzettir.
50 yıl önceleri peynir çok pahalı bir katıkdı ve el ayası gibi bir kaç parça peyniri tereyağda kızartıp çok sayıdaki evladının önüne çok sık koyabilecek aile sayısı da yok denecek kadar azdı.
Bizim evde çok nadir yapabilirdi rahmetli annem. Çok severdik ama bir hafta ( salıdan salıya pazardan eve peynir alınırdı) katık edileceğini bildiğimiz peynirden bu lezzetli kahvaltılığı annemizi de üzmemek için talep dahi etmezdik. Zaman, arada şikayet de etsek iyiye doğru gitmiş ki şimdi çocuklarımıza yedirebilmek için muhtelif oyunlar düzenlemekteyiz.
Kökeni Rumeliye dayanır.
El ayası büyüklüğünde dilimler kesin ve çok kalın olmasın ( en çok serçe parmağı kadar kalınlık kafidir).
Tereyağını bol tutun yanmaz, unlanmış peynir hemen kızaracaktır zaten.
Hoşçakalın


Düzenleyen hosseda : 08-03-2009 saat 12:57
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön