View Single Post
Eski 25-08-2006, 15:32   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Sukulent (Succulent) Hakkında Genel Bilgiler

herkese selamlar.
Bu sayfada sukulentlerin ismi var sukulentler yoktu . Bugun bir firsatini bulup resimler cektim. Sukuletler hakkinda biraz da bilgi topladim. Bu bitkiler en az kaktusler kadar ilginc,ustelik bazi turlerinden bonsai de yapilabiliyor [ornegin agaclarimdan ornekler sayfasindaki Crassula arbarescens, bu crassula icin sayin malinanin belirtigi gibi c.argentea veya c.ovata da diyorlar hangisinin dogru oldugunu cozemedim belki ucu de dogrudur yardim edrseniz sevinirim]

Bu goz alici bitkiyi cesitli buyukluklerde, bircok yaprak renklerinde ve deyisik buyume sekillerinde gorebilersiniz. Tek, tek saksilara dikildigi gibi bahce duzenlemelerinde birkac cesidi birlikte dikilirse daha guzel bir gorunusu olur.

Sukulantlar yapraklarina, yaprak saplarina, govdeye ve koklerine su toplayabilen bir bitkidir. Kalin ve etli yapraklari cogu zaman mumsal ince bir tabaka ile veya cok ince tuycuklerle kaplidir ki bu bitkinin icindeki suyun cabuk buharlasmasini onler.
sukulentler sicak ulkelerin yerli bitkileri oldugu icin soguga karsi cok duyarlidirlar ve cok cabuk olumsuz etkilenirler.
Uretilmesi yaprak ve dalcik celiklemesinden olur ve cok kolay kok salar.
Asagida bazi sukuletlerin resimleri var, umarim herkesin en az bir sukuleti olur.

Name:  succulent and bromeliads 030.jpg
Views: 72215
Size:  68.3 KB
Sedum lydium

Name:  succulent and bromeliads 031.jpg
Views: 65639
Size:  61.2 KB
Sedum americanum

Name:  succulent and bromeliads 032.jpg
Views: 65782
Size:  65.7 KB
Sedum mexicanum

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön