View Single Post
Eski 25-08-2006, 08:18   #30
Oğuz Sağlam
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Sn. bonsaireef,
Paludaryumunuzu heyecanla bekliyorum.

Bu arada benim şu an köklenmesi süren bir paludaryumum var. Projenin özel adı Adarium (Adarium bir özel isimdir böyle bir kategorik isim yok). İki yıldan fazla süredir inşaatı sürüyor. Mutfak - salon arası duvarın yıkılması, alt kaidenin örülmesi, tesisat işçilikleri, üzerinde kiriş inşaatı, aydınlarma armatürleri tesisat ve taşıyıcısının yapılması, alçı sıva ve boya işleri, üzerinin kartonpieri, salon kısmında Adarium hinderlandına seramik yapılması gibi her bir tek imalatı kendi ellerimle yaptığım bir projedir. Hatta camların yapıştırılması, kenar platformuna tek tek necef taşlarının sabitlenmesi ve üzerinin harçlanması bile amatör ellerle ve tek kişinin yetmeyeceği yerlerde dostların el atmasıyla yapılmıştır. İstanbul Akvaryum Kulübü (İSAK) Forumlarında iki yıldır "arkası yarın" şeklinde süren bir başlık mevcut. Bütün yapım aşamaları fotoğraflarla desteklenerek paylaşılmakta. Bir fikir vermesi için taban camı ölçülerini de söyleyeyim. 100x200cm. Yükseklik ise değişken.

İçine suyu koyalı 2 ay, balıkları ekleyeli 1 ay civarında oldu. Ancak işin en keyifli kısmı sürüyor. Su içi ve dışı bitkilendirme. Bu başlığı inceleyebilmek için İSAK Forumlarına login olmanız gerekmekte: Login olduktan sonra şu linke tıklarsanız projenin gelişimi ve son durumunu görmeniz mümkün:
http://www.akvaryumkulubu.org/vbulle...ad.php?t=27985

Çamur zıpzıpları hk. ise Ankara'lı kadim hobi ve köklü aile dostları ekibimiz içinde bir girişim mevcut. Umarım başarılır. Başarabilirsek ikinci paludaryumumu çamur zıpzıplı tuzlu su paludaryumu (Kumsal) olarak kuracağım.

Onur Hocam,
Çay keyfini paludaryuma sokma fikrini bu nezih ortamda da kaşıdım (dı).
Bkz: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1645
Siz de pirinç maceranızı aktarsanız belki ilginç öneriler gelebilir di.

Saygılar,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön