View Single Post
Eski 24-08-2006, 14:40   #9
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Iyi gunler dilegi ile, genis yaprakli agaclara devam ediyorum.
Genis yaprakli agaclarda dallara dikkatlice bakarsaniz, eskiden yaprak olan ve simdi yaprak izi kalmis, bir de dallarin catallastigi yerlerde[uzunca bir dal dusunun ve bu dalin uzerinden bir yerden iki veya uc dalcik cikiyor iste o dalciklarin cikis yer catallasan yerdir] uyuyan tomurcuklar gorursunuz. o catallasmis yerden ayrilan dalciklari,iki veya uc tomurcuk kalacak sekilde, yaz mevsiminin ortalarinda budarsaniz[budaycaginiz dalciklari tomurcuklarin
2-3cm uzerinden budayin, tomurcuklar acilip yapraklar biraz olgunlasinca
2-3cm biraktiginiz budanmis dalcigi tomurcuklarin acildigi catallasan yerden tekrar budayin] o gordugunuz tomurcuklarin hepsi acilacaktir.

Eger kendinizde bu budamayi yapacak cesareti bulamazsaniz, dallar uzayip gidecek ve dalin uzeride yapraklarin dizimleri arasinda dengesiz bosluklar olusacak. Buna karsilik bu budamayi surekli yaparsaniz 2-3 yil icerisinde agacinizin dallari bir cok dalciklarla bezenmis ve yaprak dizimi cok az mesafelerle dalarin uzerinde olacaktir.Agacinizda istediginiz dallar olustuktan sonra yaprak kucultme islemine gecersiniz, sonrada agaciniza alici gozle soyle bir bakarsiniz ki, daha once imrenerek baktiginiz o bonsai resimlerinden hic bir farki yok.

Bu konuya devam edecegim,en guzel gunler sizlerin olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön