Börülceli bulgur pilavı:
Malzemeler:
- Pilavlık bulgur
- Taze börülce (kışın kurusuyla da yapabilirsiniz)
- Zeytinyağı
- Soğan
- Tuz
Yarım kilodan biraz daha az (4-5 kişiye yetecek kadar pilav için) börülce yıkanır ayıklanır. Haşlanmak üzere ocağa konur. Börülceler pişmeye yakınken bulgur eklenir(bulgurun miktarı haşlama suyunun miktarına göre değişir), tuzu konur.Pilav arada bir karıştırılarak bulgurun pişip pişmediği kontrol edilir. Bulgur pişmeye yakınken tencerenin altı kapatılır ve pilav demlenmeye bırakılır.
Bir tane orta boy soğan küçük küçük doğranır ve istenilen miktarda zeytinyağıyla kavrulur, demlenmiş pilavın üzerine dökülür. Pilav karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzerine karabiber veya pul biber ekebilirsiniz. Afiyet olsun
)