View Single Post
Eski 28-02-2009, 10:21   #5
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Alıntı:
garten gold peat moss sab substrat uygun gibi duruyor ama bilemiyorum sadece peat moss kullanımı doğrumu ?
Hoş geldiniz.

Sadece torf içinde rahatça yetiştirebilirsiniz. Bu, zaten bir çok sebze üreticisi tarafından kullanılan bir çeşit topraksız tarımdır. Gartengold firmasının uygun bir ürününü alırsanız, bitkinizin tüm yetişme dönemi boyunca ihtiyacı olan besin elementlerini içerdiğinden dolayı, dışarıdan gübre vermenize gerek kalmaz.

Gartengold torf: http://www.gartengold.com/baltik.asp

Selahattin'inde belirttiği gibi, Gartengold ve Klassman kaliteli ürünlerdir, genelde ev kullanıcınsandan çok, ticari üreticiler için ürün yelpazelerine sahiplerdir.

İkinci bir alternatif, gene büyük marketlerde 70 ltsini 15-20 TL'den bulabileceğiniz cocopeat (kokos) ile hayvan gübresini karıştırarak kullanabilirsiniz. Gübrenin iyice yanmış olmasına ve hastalık, böcek barındırmamasına dikkat edin. Cocopeat'i aldığınızda 5 lt'dir. Suyla şişince 70 lt olur. Cocopeat, herhangi bir besin maddesi içermez.

Şunu düzeltmek gerekir saniyorum; 350 m3 demişsiniz, m3 değil, dm3 olması gerekiyor, ve ya lt. Kaç bitki dikeceğinize göre hesabınızı yapıp ona göre almanızı tavsiye ederim. Çünkü torf bir kere kuruduğu zaman, yeniden tava getirmek zordur.

Forum kurallarını da okursanız seviniriz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön