Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci
Sn. Cuha,
Ayrıca üzerinde halen tohumları mevcut. Önceden ektiğim tohumlar henüz canlanmadı. Tohum topladım yeniden ekeceğim.
Ana gövdenin tepe bölümünden yanlara doğru kalem kalınlığında dallanmalar mevcut. Dipte ise keyifli, anakökten ayrı ince dallar var. Yani önceki yıllarda hep dipten kesilmiş ve kökü, saçaklanması kuvvetli.
Sn.Mine Pakkaner tepe çeliklenmesi ile üretilir diye yazmıştı. Önümüzdeki cumartesi ana gövdeyi dipten 10 cm yukarıdan kesip alacağım (budama).
Gövdenin tepesindeki kalem kalınlığındaki çelikleri de köklendirici toza (IBA+NAA) bandırıp (Selahattin beyden aldığım) kağıt bardaktaki torf içine daldıracağım (çelikle üretim).
Umarım yukarıdakiler faydalı olmuştur.
|
Sayın Zeytinci (şimdi aklıma zeytinlerim geldi olmuştur artık gidip çıkarayım
)
benim yukarıda melisamın resimleri var benimkinin dibindede ufak dallanmalar mevcut acaba budama zamanı şimdimidir? keseceksek nerden kesmeli? saygılar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray
Sayın Monser forum bölümümüzde üretim teknikleri, çelik, tohum her türlü bilgi var.
Oradan bilgilenebilirsiniz, aşırı soğuklarda iç mekana alın bence ama çok ani ısı farkı da olmasın, bitki strese girer.
|
Sayın berduray, teşekkürler o soğuk kırıldı zaten cevap gelmeyince bende ellemedim hiç herhalde durumu iyi yanlızca rüzgar almasın diye biraz kuytuya aldım o kadar.saygılar.