View Single Post
Eski 23-02-2009, 07:21   #203
Baobab
Ağaç Dostu
 
Baobab's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 361
Hakan bey,

Ben sozunu ettiginiz pelet halindeki dogal gubreden almıstım bauhouse'dan ve de kumkuat, limon ve elma saksılarına bol bol serpiştirmistim (gördüğünüz üzre durduramıyorum kendimi, yakında evde kaçak bahçe oluşturmaktan belediye ekipleri gelecek..Haberlerde görürsünüz artık beni! )

Fakat bitti simdi, onun yerine, evde, azot, fosfat ve potasyumu esit oranlı dagıtılmış, genel kullanm amaclı bir NPK gubresi var onu kullanıcam (vilmorin marka, genel kullanım amaclı gubre). Belki o da benzer fayda saglar.

Ben bu seneki hasatın hepsini cagla vs olarak yemeyeyim diyorum...Seneye kış icin bir kac cuval badem de kenara atarsak kekti, acı badem kurabiyesiydi, badem şekeriydi, çoluk çocuk bol bol yer, kısı zayıflamadan cıkartırız..
(elmaları da kurutup saklamayı planlıyorum ayriyeten...)

Aslında şaka tabii, Feriha hanmın da dedigi gibi, çiçekleri dahi yeter bize..Topragını besince zengin tutup bol bol da budadık mı, mis gibi geçinir gideriz saksı meyvelerimizle..

not: siz ziraat şekerparesini deneyin bu sene, ben de saksıdaki elma ve armutları..Bizim işyerinin peyzaj müdürü biraz ümit verdi çünkü, balkonda da olsa o havadan tozlanacak bir şeyler bulur, bir kac tane elma armut sahibi olursunuz dedi..Eger olmazsa ben de seneye şu kendine döllenen kayısıya geçiş yaparım artık..


Düzenleyen Baobab : 23-02-2009 saat 07:59
Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön