View Single Post
Eski 21-02-2009, 10:37   #14
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn Tabiat,

Yuvarlak kesitli borularınızda herşey tamam görünüyor. Belki fide için deldiğiniz delikler biraz daha yakınlaştırılıp bir boruya sığacak fide sayısı artırılabilirdi. İki delik arası mesafe ne kadar? Birde deldiğiniz delikler biraz büyük gibi geldi bana, fideleri boruya ne ile koyacaksınız? Plastik bardak mı, viyol mü? Ölçü çıkardınız mı delikleri delerken?

Yatay borularda ise tam tersine hem iki delik arasını yakın delmişsiniz, hemde delik çapları sanki biraz büyük gibi. Birde sekiz adet boruyu yan yana koyunca ortadaki fidelere ulaşamayacaksınız veya kontrol edemeyeceksiniz. Şimdi boruların üzeri boşken bile bir insanın kol mesafesi ile orta sıralara bakım yapmak zor olacak, iki gün sonra birde marullar yükseldiğinde orta sıralardaki olumsuzlukları ve gelişmeleri göremeyeceksiniz bile. Ayrıca birde ne düşünerek yaptınız anlamadım ama yatay boruların sehpasını çok yüksek yapmışsınız. Ne altında nede borular arasındaki satır aralarında dolaşmanız eziyet olacak kadar karmakarışık bir düzen kurmuşsunuz. Siz gün boyu bu borular arasında nasıl dolaşacaksınız. Nasıl hareket etmeyi düşünüyorsunuz?

Bence dört sıra yeterli idi. iki sırayı borunun bir tarafından, diğer iki sırayı boruların diğer tarafındaki boşluklardan kontrol etmek mümkün olurdu.

Birde belki bunlardan daha önemli bir mesele drenaj toplama borusu mu? yoksa basma boruları mı bilmiyorum ama demir boru kullanmışsınız. İki gün sonra pH düzeyi değişen sıvı besinde asidik ortam oluştuğu zaman delik deşik olur o borular. Paslanmaz boru olsa bir şey demem ama polyetilen boru varken neden demir boru kullandınız anlamadım. Sistemi çalıştırmadan değiştirseniz iyi olur derim.


Düzenleyen Sarıcan : 21-02-2009 saat 10:46 Neden: İlave
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön