Çilek ağacındaki bütün fideler yaprak gelişimlerini tamamladılar. Artık çiçeklenme bekliyorum. Şimdilik gelişimleri çok iyi.
Marulları bir defa seyreltmiştim

, şimdi beklemedeyim. Bir köşede ise nane fidesi uzayıp gitmekte. Yoğurt kabından bozma akan su kültüründe ise domates fidelerini çoğaltım, gelişme saksısı olarak kullanıyorum. Büyük olan koltuk alma işleminden köklendirdiğim fide, diğerleri tohumdan çimlendirdiğim pembe domatesler.
Bu köşe ise Romantik Serseri köşesi. Eksik gelen çilek fideleri ve eksik gelen fideleri telafi için gelen delik yapraklı Mayer Limon fidesi. Geldiklerinden beri öylece duruyorlar. Çilek fidelerinin bir çoğu kurtulamadı. Mayer Limon ise verdiğim kargo parası ile Istanbuldan daha iyisini alabileceğim bir hilkat garibesi. Geldiğinden beri bir tek yaprak çıkmadı. Bu fide güya telafi fidesi idi. Fide satan arkadaşlar sipariş toplarken ellerindeki fidelerin durumu ve sayısını bilmeden sipariş almamalı.
Çilek fidesi siparişi vermeden özelinden miktar konusunda bir sıkıntı teyidini aldıktan sonra vermiştim siparişi. Zaman kaybına mı üzüleyim, aldatılmış hissine kapıldığıma mı üzüleyim, yoksa hata telafisi diye gönderilen sadaka fidenin kargo parası ve gelişim bozukluğuna mı üzüleyim. Kocaman botanik bahçesinde bundan başka bir fide yoktu herhalde. Minik olsun ama sağlıklı olsun bari. Bitkiye kıyamadığım için söküp atamıyorumda. Zaman zaman gelişimlerini sizlerle paylaşacağım.