View Single Post
Eski 20-02-2009, 03:32   #30
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Home Hyponica veya Akan Su Kültürü

Bu güzel malzemeye çok basit ilaveler yaparak akan su kültürü veya home hyponica uygulaması yapmak çok kolay. Önce üsteki kasanın çapraz iki köşesine su girişi ve taşkan parçasını yerleştirmek için iki delik delip klozetlere su bağlantı parçası olarak kullanılan plastik parçaları yerlerine vidalıyoruz.

Daha sonra akvaryumcularda satılan en küçük kafa motorlarından birini 10 mm' lik bir hortumla su giriş deliğinden üst kasaya geçecek şekilde monte ediyoruz. Hortum plastik parçaya temaslı geçtiği için her hangi bir sızdırmazlık tedbirine bile gerek kalmıyor.

Hortumun ucuna kafa motoru ile birlikte hava karıştırıcı olarak verilen ucu bağlayıp suyu yukardan bırakmakta mümkün, direk hortumdan fıskiye şeklinde püskürtmekte mümkün.

Kafa motorunun gücü 6W, bu yüzden hiçbir zaman saatine gerek kalmadan 24 saatte çalıştırılabilir. Çünki Hyponicada herhangi bir zaman saatinden bahsetmiyorlar.

Yok eğer illa belirli zaman aralıkları ile çalıştırıp, dinlenme süresince yukarda köklerin temas ettiği besinli sıvıyı alt depoya tamamen boşaltmak istiyorsanız o zaman hortumun ucuna bir şey takmadan hortumu geri doğru çekerek tabanla sıfır konumuna getiriyorsunuz. Böylelikle pompa durduğu zaman aynı zamanda hortumu alt depoya geri dönüş borusu olarakta kullanabiliyorsunuz.

Aslında birde Hyponica' cıların suyu bir aeratör yardımı ile sisteme boşalttıkları plastik borudan yapılmış sistemin bir benzerini yapacak parçalarıda temin ediyorum ama henüz bitirmediğim için resimleyemiyorum. Home Hyponica' nın mekanik tesisatının aynısını bu kasalarla uygulamak mümkün olacak.

Kırmızı plastik kapak yerine strafor bir kapak yapıp istediğimiz boyutta ve sayıda delikler delerek bu akıllı saksıyı çok değişik amaçla kullanabiliriz de. Öyle bir kapakta yapmayı düşünüyorum.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen Sarıcan : 13-03-2010 saat 10:31 Neden: imla ve düzeltme
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön