View Single Post
Eski 19-02-2009, 14:35   #1
habibe
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Bükme Böreği

AFYON BÖREKLERİNDEN "BÜKME"

1 ya da 2 kg undan. Ölçüler isteğe bağlı.

Tuz-su-un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Sıvı yağ ve ezilmiş haşhaş karıştırılır. (haşhaşsız da olabilir)

İç malzemesi için;
Haşlanmış yeşil mercimek.
Hazır kavurma ya da ince doğranıp kavrulmuş et.
Soğan kavrulur. Haşlanmış soğutulmuş yeşil mercimek, kavurma et,tuz olmak üzere hepsi bir kap içersinde mıncıklanır.

YAPILIŞI:
Un, tuz ve su ile iyice yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur miktarına göre bir kaç parçaya bölünür. Her bir parça, yufka kadar açılıp, üzerine haşhaşlı sıvı yağ karışımı sürülür. Yufka bohça şeklinde katlanarak tekrar oklava ile inceltilir ve tekrar yağlanır. Bu işlem birkaç kez tekrarlandıktan sonra, hamur küçük parçalara bölünür. Bu küçük bezeler dikdörtgen bir şekilde açılır.
Ortasına uzunlamasına mercimekli harç konularak, uzun kenarlar birbirine doğru kapatılır.kısa uç kenarlarına hafifçe bastırılıp, ters çevirerek yağlı tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine ayrandan koyu kıvamda yoğurt sürülür. Yoğurttan sonra da üzerine yağ sürülür. (yumurta sürmeyin)
200 derece fırında, yaklaşık 40-45 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön