View Single Post
Eski 17-02-2009, 20:57   #3
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Sn.Cumhur Tonba;
Çok güzel bir konu başlığı açmışsınız, umarım bu işle uğraşanlar verdiğiniz bu bilgilerden faydalanırlar bende kendi şirketimizin web sitesinden silajla ilgili bölümü buraya kopyalayıp yazıyorum inşallah katkımız olur.İyi çalışmalar.

Silaj Katkı Maddesi Nedir ?

Yeşil yemlerin havasız bir ortamda bırakılarak, süt asidi bakterilerinin yardmıyla ekşitilmesi yoluyla saklanması esasına dayanan yem saklama yöntemine SİLAJ denir. Yani silaj her türlü yeşil yemin, turşu şeklindeki konserveleridir. Silaj çiftçilerimiz tarafndan yem turşusu, ot turşusu, hayvan turşusu gibi isimlerle de anılmaktadır.

Silaj yapım esnasında biyolojik ve teknik şartlar her zaman mükemmel bir şekilde yerine getirilemez. Yemlerde kaçınılmayan kirlenmeler, teknik noksanlıklar, fermantasyonu olumsuz yönde etkileyen mikroorganizmalar ve yem yığınına havanın szması gibi nedenler silaj yemi kalitesinin değişmesine neden olur. Bu yüzden fermantasyon biyolojisi ve tekniğine yardmcı olabilecek bazı katkı maddelerinin kullanlması zorunlu hale gelir. Fermantasyon olaylarının oluşumunu garanti altına almak ve silo yeminin besin maddelerince zenginleşmesini sağlamak amacıyla çeşitli katkı maddeleri kullanılır.


Biosilage Kullanımının Faydaları :

• BIOSILAGE’ ın içeriğinde bulunan bitkisel eterik yağlar, TR2000 isimli faydalı bakteri dışında, oksijen bulunan ortamda yaşayan diğer mikroorganizmaları etkileyerek, silajın zararlı mikroorganizmalar tarafından istila edilmesini önler ve bu şekilde silajın homojen fermentasyonu garanti altına alınarak besin değeri korunur.

• BIOSILAGE’ın içeriğinde bulunan hem bitkisel eterik yağların ve hemde faydalı bakterinin etkisi ile başlangıçtan son kullanıma kadar silaja mantar bulaşması ve sonuçta MİKOTOKSİN (Aflatoksin v.s.gibi) oluşması önlenir.

• BIOSILAGE’ın içeriğinde bulunan bitkisel eterik yağların ve faydalı bakterinin etkisi ile oluşan enzimler, silajın besin değerini arttırır ve hayvanlar bu şekilde hazırlanan silajı daha da severek yerler.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön