View Single Post
Eski 16-02-2009, 10:04   #40
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bakın şu sözümü baz alın.

Soğanlı bitkiler toprakta olduğu sürece kuruluktan korkmazlar, (biraz gelişimleri yavaşlayabilir, ama ölmezler) Yalnız duran su, göllenen su, fazla sulamadan hastalanmalarına ve çürümelerine sebep olur.

Bilmem yardımcı olabildim mi.
Çok teşekkür ederim. Fazlasıyla oldunuz.

Bu konuda yaşadığım son bir olayı da perçinlemiş oldunuz. Geçen yaz Ankara'da değildim. Bıraktığım bitkileri de, bakan kişi ya çürütmüş ya kurutmuştu. Ben de sonbaharda döndüğümde büyük bir temizlik yaparak, telef olan bitki saksılarını toparlayıp bir kısmını bodruma, bir kaç tanesini de yangın merdivenine bırakmıştım. Bir kaç gün önce tohum ekmek için yangın merdivenindeki büyükçe bir saksıyı aldım ve toprağını boşaltırken bir de baktım diplerde 7 tane soğan ve sürmüşler. Önce ne olduğunu bile hatırlayamadım, sonra taa geçen kış diktiğim muscari soğanları olduğunu anladım. İnanamadım çünkü aylardır soğukta ve susuz bir halde. Demek ki dediğiniz gibi toprakta kalınca susuz bile olsalar yaşıyorlarmış.

Yağmurda ölmemeleri için saksı altlıklarını almam gerekiyormuş demek, bu da bana bir ders oldu. Ölenler öldü, yenilerini kurtarırım bari

Çok teşekkür ederim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön