View Single Post
Eski 16-02-2009, 03:52   #5
gökceada
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: Basel-Isvicre
Mesajlar: 188
size imreniyorum dostlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Söktüğüm Avustralya karadutu unu bugün dikenildim.
Evet sizlere imreniyorm.Ama asla kiskanmiyorum,sakin böyle anlasilmasin.
Ne güzel kendi yurdunuzda,kendi bahcenizde,topraginizda böylesi güzel ve ****** sizi mutlu eden ugraslariniz var.Hep derim ; insanin sansli olani kendi ülkesinde insan gibi yasama imkanina sahip olanidir" diye.Bizler gerek siyasi,gereksede ekonomik nedenlerle bu sansa nail olamadik ve yaban ellerde geciyor göcmen olarak ömrümüz. Ve tabidirki en büyük hayalimiz bir gün yurdumuza dönmek... kendi havamizi solumak,kendi bahcemizi kazmak ve kendi insanlarimizla komsuluk yapmaktir.
Gelelim saadete; dut en sevdigim meyvelerden biridir.Zamaninda bahcemizde dut`un da diger meyvelerinde bir kac cinsi bulunurdu.Ben Cerkezim.Cerkezlerin bahceleri meyve ile dolu olur.
Kara dutun ise kimi diger meyvelerin oldugu gibi güzel bir türküsü vardir.Sizde bilirsiniz muhakkak . Ama yinede yüregim bir kez daha dostlarimla bu türküyü paylas dedi bana.
Kara dut parmak gibi
Oglanlar arap gibi
Kizlari sorarsaniz
Tabakta kaymak gibi...

Ben mini minnacik bir erkek cocuguydum bu tekerlemeyi ögrendigimde.Tabakta kaymak gibi olan kizlari kiskanir,büyüyünce arap gibi olacagimdan korkardim o zamanlar.Arap nasil bir seydir inanin haberim yoktu aslinda.Ama kaymagin ne oldugunu iyi,cok iyi biliyordum... Sevgilerimle

gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön