View Single Post
Eski 15-02-2009, 23:42   #14
berenice
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9
Sayın Praecox,


Sürçülisan ettiysem affola Uzun süre bu konuda bilgi edindiğinizi, edindiğiniz bilgiyi araştırarak geliştirdiğinizi ve çabalarınızı bildiğim için, konunun acemisi olarak sorduğum sorulardan biraz çekindiğimden öyle yazdım, aman yanlış anlaşılma olmasın, gerçekten çok üzülürüm sabırla hepimize yardımcı olmaya çalışıyorsunuz sizde, diğer arkadaşlar da, tekrar teşekkür ederim. 1 sene öncesine kadar orkide benim için hayranlıkla bakılan ama yanlış bilgilerden dolayı evde bakamayacağımı düşündüğüm bir çiçekti bugünse keiki ayırıyorum, hayal gibi. Ama biraz zor tabi, "keikiyi ayırın" dediğinizde ben keikiyi nerden tutacağımı dahi bilmiyordum, bistüri ile iple pekçok denemeden sonra ayırmayı başardım, kökü kırmadan başardım ama sanırım bir apandisit ameliyatı yapılırdı o sürede

Ben de bu akşam eve çok moralim bozuk geldim, İkea Bayrampaşa'da Sevgililer Günü dolayısıyla, minicik şişelere konmuş orkide çiçekleri gördüm, tek bir tacı minicik şişeye güya suya koymuşlardı. Çektikleri çile bunla bitmiştir herhalde diye düşünürken reyon görevlisi kutuya konmuş bu şişeleri yere devirdi ve bakmaya kıyamadığım o çiçeklerin bir sürüsü kutu içinde parçalandı kırıldı. Gözlerim doldu ama sanırım o çocuk bu zincirdeki en masumuydu.
Benim Phal.'e gelince, evet hocam keikide çiçek dalım var ve 2 tane çiçeği açtı 3.geliyor, kendimi biliyorum ben o dalı kesemem hocam.. Ben ona hergün sabah ne diller döküyorum bugünde seni kesicem diyemem ki. Buhar makinesine dikkat ederim, söylediğiniz iyi oldu farkında olmadan üşütürdüm ben onları şimdi, teşekkürler herşey için. Yarın ***. kabuk için başka denemelerim olacak. Bor'u bebekken kızımda kullanıyorduk aklıma geldi Fungusit deyince bir acaba gelmişti aklıma ama sormadan asla kullanmam.
Selamlar, saygılar.

berenice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön