View Single Post
Eski 15-02-2009, 15:05   #13
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sayın berenince,

ben kimseyi usulü ile soru sorduğu için kovalamadım. Ancak özelden gelen mesajlardan da benden böyle kati eli kırbaçlı hata afetmez korkulası bir despot izlenimi edinildiği kanaatine vardım.
Bunu bir kez daha yazdım, yinelerim de, yok öyle bir durum mesajlarımdan, varsa böyle bir yanlış algılama "praecox" u sileriz gider.
Praecox un misyonu bu deği, misyonumuz bu milli servetle yurtiçine giren üç beş kuruşa piyasada orda burda satılan ve hatta atılan phal.leri herkeslere sevdirmek.
Herkeslerin de (en azından çiçek severlerin ve evinde bakanların) bu bitkinin ve hatta diğer bir dizi orkidenin de evde afrika menekşelerinin yanı sıra bakılabilirliğini göstermek, sevdirmektir. Zaman zaman bazı üyelerin, özelikle yeni genç heyecanlı aceleci kanı deli arkadaşlarımızın forumu okumadan en azından ilgili başlığı okuyup incelemeden aynı soruları yinelemesi sonucu benim yazılarımın istenilen yöne çekilmesinden kaynaklanmaktadır.
Bu şekil mesajların o başlığı şişirdiği ve okunulmaz hale getirdiğini de kabul etsem de anlaşılmıyan konularda yinelenen sorulara tekrar tekrar cevaplıyarak anlaşılır hale gelmesini de istediğimden olmalı ki cevaplıyorum.

Her neyse gelilm sizi phal.e

tarçın ev için çok iyi bir dezenfektan özelikle mantarlara olmasının yanısıra bakterilere karşı da olan dezenfektan özeliği ile, iyi bir önleyici koruyucu.
Keikinizde çiçek görüyorum bu doğru mu? Hal böyle ise o çiçeği kesmeniz (biliyorum size zor gelecek) bitkinin güç kazanması adına iyi bir karar olur.
Birkaç bitki için özeliklede evde 3,5 yaşında bir çocuk varsa ve de özelikle akut bir durum yoksa kullanımı gerekmiyebilir. genelde kök temizliği substrat yenilenmesi bakım şartlarının düzeltilmesi de bitkiyi kurtarabilir. Zaten yeni başlıyanların bitki hastalıklarını anlaması da zaten ileç kullanımı için çok geç bir durum teşkil etmektedir.
Soğuk buhar konusunda da şuna dikkat edin. Soğuk buhar esasen buharı görebildiğiniz alanda ortam ısısında suyun yüzey geriliminin düşürülmesi ile pulverize edilmiş sudur ancak bu su zerrecikleri oda sıcaklığında olan bitki yapraklarının üzerine gelince anında ordaki ısı enerjisini alıp buharlaşması sureti ile yaprağı soğutacaktır. Zaten elinizi o buhara tutğunuzda elinizi soğuk hissetmenizin sebebi de budur. Dolayısı ile buharın doğrudan bitkiye yönelik gelmemesine özen gösterin Zira bitki üşüyebilir. Bu da yeniden mantar sorunu demek olur .
Eau borique yani borik asidin sudaki çözeltisi beşeri insanlarda topikal kullanıma uygundur bitkilerde kullanımını duymadım ne yalan söyliyeyim araştırmadım da ancak zehirli olabilecek dozda olduğunu da düşünebilirim zira bor bu formu ile de bitkiler için essential bir elementir ancak ilacı zehir yapan dozudur mantığı ile sorun yaratabilir diye düşünüyorum.
Bitkilerde Borik asid kullanımı için yöneticilerimizde bu konuda bilgisi olabileceğini düşündüğüm Mine Pakkaner hanıma bu başlkıta sormuş olabiliriz belki.

İstanbul'da sarıçam bulmak imkansız gibi benim bildiğim bir tek Atatürk arboretumunda var. Eh malumunuz onun da kabuğunu soymak Louvrde Mona lisa'yı ellemekle eşdeğer olur
Fıstık çamının reçinesine dikkat edin. Karaçam da kullanabilirsiniz ancak 1-1,5 senede değişim şart olur.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön