View Single Post
Eski 13-02-2009, 00:10   #1
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Mürver çiçeği şurubu (Elderflowers, Sambucus nigra)

İki yıl önce Şirince de Nişanyan evlerinde kalmıştık. Herkese tavsiye ederim. O küçük bağ evlerini ve lavanta tarlasını, insanla doğa uyumunu dilerim hepiniz görürsünüz. Neyse

Kahvaltıda mürver (sumbucus nigra) şurubu ikram etmişlerdi. Tadı müthişti. Yeşil elma suyuna benziyordu. Tarifini mail ile yollamışlardı. Tavsiye ederim. Bence portakaldan çok daha lezzetli. ( Ama ben o günden beri mürver fidanı arıyorum. Bulamadım. Nerede satılır bilen varsa bana söylerse çok sevineceğim.) Belki siz de vardır. Deneyin derim.

Mürver Şurubu:

1 kilo şekerle 2 litre sudan şerbet yapılır.
Şurup kıvamına gelince altı kapatılır ve içine 8-10 dal mürver çiçeği ilave edilir. Ağzı kapalı bir şekilde bir gece dinlendirilir.

Sabah tenceredeki mürver çiçekleri çıkarılır. Aynı tencereye, sadece iki başı bıçakla kesilip atılmış dört limon, iri iri parçalara bölünüp katılır. Bir gece de böyle bekletilir.

Ertesi sabah limonlar kaşıkla biraz ezilir. Tadı ve kokusu çıksın diye. Sonra da süzgeçten geçirip şişelere doldurulur. Buz dolabında saklanır.

İçecek olarak , istediğimiz oranda soğuk su ile karıştırarak hazırlayabiliriz.

İnternette başka tarifler de var.

http://www.deliciousdays.com/archive...-bubbly-fried/

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön