View Single Post
Eski 12-02-2009, 11:13   #13
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Basit bir hyponica

Yoğurt kabından basit bir hyponica prototipi yaptım. Tek eksiği besinin kutuya boşaldığı noktada bir aeratör (havalandırıcı). Onuda şimdilik özellikle yapmadım, çünkü depoya dönüşte su açıktan dökülüyor, ilave olarak depoyu hava motoru ile havalandırıyorum.

Burada açıkta kalan tek şey besin formülü. Onun dışında bütün şartlar prototip olarak gerçekleştirilmiş. Akan suda domates kültürü (Homehyponica) bundan başka bir şey değil.

Eğer bir kökten 80 kg domates alıyorlarsa benimde 40 kg beklemek hakkım. Yoksa işin içinde başka işler var derim. Hormon veya genleri ile oynanmış tohumla yapıyor olabilirler mi?

Diyelim ki her şey yolunda gidiyor da yoğurt kabı küçük geldi, köklerin oturduğu kasayı büyütmek veya yeni bir kasa yapmak ne kadar kolay değil mi? Birde pompa ile çalışan başka bir komşu sisteminiz varsa, denemek için neyiniz eksik?

Bir iki arkadaş daha dener ve birikimlerimizi paylaşırsak bu işin balon mu yoksa gerçekten işe yarar bir sistem mi olduğunu hep beraber görürüz? Serası olan arkadaşlarımızda binlerce dolar bayılmazlar sistem kurmak için.

Şeffaf yoğurt kapağını özellikle boyamadım, kök gelişimini görsel olarak izlemek istiyorum.

Eklenen Resimler
 
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön