View Single Post
Eski 12-02-2009, 10:01   #4
yukka
Ağaç Dostu
 
yukka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 465
Dün akşam yabancı bir sitede birkaç yorum buldum. Bu kalabalık ve çok hareketli görüntü nedeniyle şahin, doğan gibi yırtıcı kuşlar böylesine akıcı, hızlı bir sürüde hangi kuşa dalacağını bilemezler. Kalabalık bir grup olarak bu kadar hızlı ve değişken uçmalarının bir nedeni güvenlik olabilir. Ayrıca bir gruba dahil olmak bir insan için nasıl bir duygu ise kuşlar için de aynı şey olabilir. Bu arada sığırcık gruplarında bazen 2 milyona yakın kuş olduğu tahmin ediliyor. Henüz kanıtlanmamış olsa da havadaki dans esnasında aralarında bir iletişimin olduğu hissediliyor ve söyleniyor. Aralarında şöyle bir şey konuşuyor olabilirler: "Bugün buralarda, şu aşağılarda kendimizi besleyecek birçok şey bulduk ve bir güzel beslendik..."

http://video.google.com/videoplay?do...94738310&hl=tr

Gerçekten de günlerdir banliyö tren hattının üzerinde dans ediyorlar. Sadece orada. Tren yolunda çok ağaç var. Belli ki orada kolayca besin bulabiliyorlar. Dansları her akşamüzeri, havanın kararmasından yaklaşık bir saat önce başlıyor ve hava kararınca ağaçların içinde tünüyorlar.

Senede bir gün balkonumun altındaki kısmet ağacına geliyorlar. Üzerindeki tohumları bir saat içinde bitirip gidiyorlar. Onları yakından görmenin verdiği hazzı anlatmama imkan yokFotoğrafın kaynağı:http://images.google.com.tr/imgres?i...%3Dtr%26sa%3DN

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen yukka : 12-02-2009 saat 17:30
yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön