View Single Post
Eski 10-02-2009, 12:01   #31
fevziye
Ağaç Dostu
 
fevziye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1,227
Bir tarifte benden.

Soğanları incecik, piyazlık doğrayın ( iki tane orta boy). Bir - iki sap pırasanın beyaz kısımlarını uzun uzun incecik dilimleyin. Havuçları ortadan ikiye ayırıp onları da incecik incecik doğrayın. (Hepsi jülyen usulü doğranacak.)250-300 gr. mantarı ayıklayıp 2'ye veya 4'e bölün. İki tane orta domatesi minicik doğrayın. 5 - 6 adet çarliston ve sivri biberi tohumlarını ayıklayıp jülyen usulü doğrayın. Bir tane tavuk göğsünü kuşbaşından biraz daha küçük doğrayın. Biraz tuz, biraz köri baharatını hazır edin.
Bütün malzemeler tabaklarda hazır olduktan sonra varsa vok tavada, yoksa normal tavada biraz sıvı yağı kızdırın, sırasıyla soğanları, biberleri, havuçları, pırasayı sıvı yağda öldürün, arkasından domatesleri koyup onları da öldürün. Daha sonra tavukları koyup onlarıda rengi değişene kadar çevirin. En sonunda mantarları ekleyin, mantarlar suyunu saldıktan sonra tuzunu ekleyin pişmesini sağlayın. Ocağı kapatmadan önce 1 çay kaşığı (seviyorsanız yarım tatlı kaşığı) köriyi ekleyip karıştırın. Ağzı kapalı 5 dakika dinlendirdikten sonra hepinize afiyet olsun.
Not: Malzemeye bir su bardağı haşlanmış bezelye de katabilirsiniz. Daha güzel oluyor.


Düzenleyen fevziye : 10-02-2009 saat 12:03 Neden: ekleme yapmak.
fevziye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön