Annem`in tarifinden
MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
1/2 adet limonun suyu
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
250 gr mantar
karabiber
tuz
orta boy sarımsak
HAZIRLANIŞI
Yıkayıp yanlamasına doğradığınız mantarları önce15-20 dk kadar limonlu suda bekletin.Daha sonra 5 su bardağı limonlu suda 10 dakika kadar haşlayın. Diğer yanda yağı hafifçe eritin ve unu üzerine hafif hafif dökerek çevirmeye devam edin. Un topak topak olmamalıdır. Süt ilave edin ve çevirmeye hiç ara vermeyin.
Bu işlemlerden sonra beşamel sos oluşur. Haşlanmış mantarların suyunu ilave edin(mantarları süzmeden önce mantarların piştiğinden emin olun.). Boza kıvamı alınca mantarları haşlandığı su ile karıştırın.Daha sonra hafif ateşte 5 dk kadar kaynatın.Daha sonra sarımsağı döverek içine koyup karıştırmaya devam edin.çorbaya asıl tadını veren sarımsaktır.Daha sonra haşlarken yarısını kullandığımız limonu ve tadını damağınıza layık bir şekle getirene kadarda tuzu ekleyip servis yapabilirsiniz...
NOT:Mantarların yemekte kararıp kalmasını istemiyorsanız yıkayıp doğradıktan sonra20-30 dk kadar limonlu suda bekltin.
Düzenleyen Fatih : 10-02-2009 saat 09:20
|