View Single Post
Eski 09-02-2009, 22:48   #8
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. Akın Selçuk,

Anlatımdaki kavramlardan hareket ederek bir yere varamayız. Bunun en güzel yolu bir adet deney düzeneği hazırlayıp test etmek. Bunuda şu an en kolay siz yaparsınız. Çalıştığım dönemlerdeki imkanlarım olsa idi şu an yapmış ve denemiş olarak tartışıyor olurduk.

Belki gülünç gelecek ama tava yoğurtlarının kabından bir prototip yaptım ve şu an bir adet domates fidesi ile çalışıyor. Ayrı bir pompa henüz almadığım için çilek ağacının pompasından ve dolayısıyla çilek için hazırladığım besinden faydalanıyor. Ne kadar gelişme gösterir bilemiyorum.

Kullanılan besin sıvısında büyümeyi hızlandırıcı bir şey kullanmıyorlarsa, domates fidesinin 75 günde ne kadar büyüyebileceğini en iyi Sn. Envor bize söyleyebilir. Umarım bizi bu konuda aydınlatır.

Linkteki firmanın ev için ürettiği home hyponicada 6 w gücünde akvaryum motoru kullanılıyor, gelişmiş self growing dediğindede şu an benim kullandığım dalgıç pompadan daha büyük bir pompa kullandığını zannetmiyorum. Tohumuda görsel olarak gördüğüm kadarıyla bildiğimiz süngerin arasına koyarak sisteme koyuyorlar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön