View Single Post
Eski 09-02-2009, 13:02   #2
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Hidroponic yani su su kültürü ile hyponica arasında kelime anlamı olarak Fark olduğunu sanmıyorum. Elimdeki kaynaklarda da bu tür bir ayrıma rastlamadım. topraksız kültür isimleri latince kökenli iken Japonlar tarafından da geşiştirilen bir sistem olması isimlerde bazı değişmeler ortaya çıkarmış olabilir.

Ayrıca topraksız kültür zaten bizim elimizde bile kurduğumuz sistemlere göre farklı farklı adlandırılabilir. Kolayca standart başlıkların dışına çıkartılabilecek ve sistemler üretilebilecek bir konu.

Örneğin katı ortamda akan su kültürü uygulamasını buna örnek verebiliriz. Literatürde geçmemesine rağmen uygulayıp denediğimiz bir düzenek. Ticari olarak uygulanması ve belli bir büyüklüğe erişmesi durumunda kolayca hydrosubstratponic diye yeni bir uygulama adı ortaya çıkabilir. Bu yeni ad farklı kültürlerdeki insanlar eliyle kolayca Subhydroponic haline de dönüşebilir.

Dizayn domatesleri ince film tekniğini kullanıyor. Suyun tamamı pompanın bastığı şekilde akmıyor. Yüzeyden belli bir incelikteki su tabakası belli bir hız ile akarken alt tabaka daha durağan davranıyor. Bu en eski tekniklerden biri. Sanıyorum ki köklerin besini alması en yüksek oranlara bu şekilde ulaşıyor. Hyroponic sistemin alt kollarından bir tanesi olarak karşımıza çıkan film tekniğinin bile kendi arasında çeşitleri var.

Uygulayıcının aldığı sonuçlara ve tespit yeteneğine göre çok farklı tekniklerin kolayca ortaya çıkabildiği ve isimlendirildiği bir sistemle karşıkarşıyayız.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön